Zelene Leče 1000g
Leča ima, tako kot vse stročnice, edinstvene zdravstvene lastnosti. Je vir dobro absorbirane beljakovine. Lečna beljakovina je takoj za sojino beljakovino najbolj absorbirana beljakovina rastlinskega izvora (85 odstotkov). Zelena leča vsebuje veliko vlaknin. Vlaknine ne le pomagajo pri uravnavanju krvnega sladkorja, izboljšujejo srčno in prebavno zdravje, temveč tudi prispevajo k znižanju ravni holesterola, odstranjujejo toksine iz telesa, ščitijo pred rakom debelega črevesa in tudi pred sladkorno boleznijo tipa 2. Ima visoko vsebnost železa, kar je koristno za ljudi, ki ne jedo mesa. Ena skodelica zelene leče vsebuje 100 odstotkov priporočenega dnevnega vnosa železa. Ta mineral igra pomembno vlogo pri tvorbi hemoglobina v krvi in mioglobina v mišicah, kar je odgovorno za prenos kisika v celice. Vsebuje tudi dragocen mangan in folno kislino.